U petak 13.07.2018. godine u okviru kulturne manifestacije “Ljeto u Tuzli” izvođenje muzičko-poetskog kolaža „Tražim ulicu za svoje ime“

11.07.2018.



 


Muzičko- poetski performans Jasmine Šehanović (profesorice violine), Dejana Milkunića (profesora harmonike) i  glumca Irfana Kasumovića, biće izveden u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”. Performans podrazumijeva zaokruženu cjelinu prožetu stihovima Maka Dizdara, Abdulaha Sidrana, A. B. Šimića i drugih pjesnika sa osebujnim i bogatim muzičkim repertoarom.

Recital će biti izveden u Centru za kulturu Tuzla, atelje Ismeta Mujezinovića, u petak 13.07.2018.godine u 20h. Izvođenje je u okviru kulturne manifestacije “Ljeto u Tuzli” a ulaz je slobodan.

Muzičko-poetski kolaž  je projekat koji zastupa i objedinjuje muzičku umjetnost, književnost i umjetnost glume. Učesnici su Jasmina Šehanović (violina), Dejan Milkunić (harmonika)  i Irfan Kasumović (glumac) Pored njih tehničku ekipu sačinjavaju Ademir Omerčehajić (ton i svjetlo majstor), Aldin Ismić (izvršni producent),  Damir Pirić (dizajn propagandnog materijala) i Muhamed Kahrimanović (fotografija i video), a autor koncepta je Irfan Kasumović.

Shodno navedenome riječ je o multimedijalnom projektu koji na novi način prezentuje našu kulturnu baštinu.  Do sada je recital izveden u Maglaju i Zavidovićima, a tokom ljeta biti će izveden pored Tuzle u: Kladnju, Kalesiji, Gradačcu i turneja po Crnoj Gori.



BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!