U novom centru Blisk u Ljubljani još brže do licence za Kod 95

26.10.2017.
Dobra vijest za vozače iz Federacije Bih i Republike Srpske koji žele da polažu Temeljnu kvalifikaciju (Kod 95) stiže iz Slovenije. Prometni centar Blisk iz Ljubljane, kod kojeg su i proteklih godina vozači sa ovih prostora polagali tu kvalifikaciju, bez koje nije moguće voziti kamione po evropskim cestama, nedavno je otvorio nove suvremene poslovne prostore. U njima, po riječima direktora centra Mile Lukića, može istovremeno da polaže znatno veći broj vozača nego do sada, učionice su opremljene naprednim tehničkim nastavnim sredstvima a Blisk ima i dovoljan broj kvalificiranih učitelja za veći opseg rada. Odluka da se ide u ovu investiciju, rezultat je želje da se vozačima sa področja bivše Jugoslavije, koji namjeravaju voziti po evropskim cestama, olakša put ka dobijanju temeljne kvalifikacije.
Blisk je inače jedan od prvih sličnih centara registriranih u Sloveniji, postoji od 1991 godine, ima auto školu za sve kategorije a pored  temeljne kvalifikacije za kod 95 u njemu mogu vozači da steknu licencu i za program ADR, namijenjen prevozu opasnih materija. U Blisku su u proteklih nekolikog godina temeljnu kvalifikaciju za Kod 95 polagali i obnavljali mnogobrojni vozači iz Republike Srpske, Federacije BIH i iz Srbije, Makedonije i Crne Gore koji danas voze za slovenske transportne firme širom Evrope. Pored otvaranja novoga centra, Blisk u slijedećim mjesecima namjerava širiti mrežu u regiji, i time dodatno olakšati mogućnosti stjecanja neophodnih licenci za vozače iz država bivše Jugoslavije.

Novi poslovni prostori Prometnog centra Blisk u Ljubljani2
Već slijedeće godine očekuje se da u ovom centru u Ljubljani započne sa radom i Visoka prometna škola. U toku je postupak registracije kod nadležnih slovenskih  organa a kada škola otvori vrata studentima, Blisk će postati jedinstveni centar u regiji, koji će moći ponuditi kompletne usluge obučavanja kadrova u prometu, od polaganja osnovnih kategorija do stjecanja visokoškolskih naziva, sa područja prometa.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!