TUZLA GASTRO SHOW: Stižu i najveći ćevapi na svijetu

11.10.2017.
Bliži se  i subota, 14. oktobar kad ćemo na trgu slobode  u Tuzli prisustvovati instinskom spektaklu – Tuzla Gastro Show

Jedan od Prijatelja manifestacije je i IM SEMIĆ iz Visokog koji su u ovoj cijeloj priči odigrali veoma važnu ulogu.

IM SEMIĆ je oduvijek podržavao sve projekte koji za cilj imaju promociju domaćih proizvoda  i tako je bilo i ovaj put.

Najveći burek na svijetu, najveća porcija ćevapa na svijetu,  te odlično osmišljen  kompletan program  koji će ponuditi TUZLA GASTRO SHOW će zasigurno obezbijediti i nekoliko hiljada posjetilala na samom trgu.

Zahvaljujući  svim prijateljima i pokroviteljima, između ostalog i IM SEMIĆ, obezbijeđen je i direktan prijenos na RTV7  Tuzla

Čuvena porcija „hiljadarka„ je u međuvremenu narasla, tako da će udruženo IM SEMIĆ, ćevabžinica LIMENKA  i pekara HUKIĆ napraviti još veću porciju koja će brojati okruglo 1.500 komada ćevapa u lepini.

Za izradu bureka pobrinuće se restoran SARANDA iz Tuzle. Po njihovim riječima burek će težiti oko 650 kilograma,  njegova priprema će trajati 6 sati, a biće napravljeno oko 1.500 metara jufke.

Vjerujemo da će burek iz restorana SARANDA zahvaljujući njihovim profesionalnih kuharima, pored samog izazova,  ući i u Ginisovu knjigu rekorda.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!