Tuzla City protiv Radnika bez tri važna igrača

12.04.2019. 


Pobjeda u prošlom kolu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja u znatnoj mjeri je smanjila pritisak kod igrača Tuzla Cityja, tako da s puno optimizma gledaju u konačni rasplet u Premijer ligi BiH.

S obzirom na to da su debitanti u bh. nogometnoj eliti, opstanak bi bio veliki uspjeh ekipe Mirze Varešanovića. Potvrdu takvih nadanja očekuju u sutrašnjem susretu protiv Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci će nastupiti bez tri vrlo važna “kartonirana” igrača – Voje Ubiparipa, Nermina Crnkića i Ivana Sesara, ali Varešanović smatra da imaju u rosteru dovoljno igrača za zamjenu.

– Dolazi nam ozbiljna ekipa, koja pretenduje na izlazak u Evropu. Bez obzira na to što ćemo nastupiti bez tri važna igrača, očekujem našu pobjedu. Svjestan sam da to neće biti lako realizirati, ali vjerujem u svoje nogometaše koji su u prošlom kolu pokazali šta i koliko mogu – izjavio je Varešanović na današnjoj konferenciji za novinare.

U dvije utakmice s Bijeljincima ove sezone „plavi“ iz Simin Hana još nemaju pobjedu, a u bilansu imaju samo bod. Branič Samir Efendić kaže kako vjeruje da će se to promijeniti nakon utakmice s Radnikom na Tušnju.

– Protivnik jeste težak, ali mi smo osjetno napredovali na psihološkom i taktičkom planu. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a uz dobar pristup i veliku angažiranost možemo uzeti nova tri boda i uveliko osigurati mirniji nastavak prvenstva – rekao je Efendić.

Utakmica Tuzla City – Radnik igra se sutra na stadionu Tušanj od 16.30 sati.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!