Takmičarke AK „SLOBODA-TEHNOGRAD” – viceprvakinje BiH za 2017, muška ekipa III mjesto i u sveukupnom plasmanu osvojena titula viceprvaka BiH

23.10.2017.
Prema Kalendaru takmičenja AS BiH za 2017, godinu, jučer je  u Velikoj Kladuši održano  „Državno prvenstvo u krosu” u muškoj i ženskoj konkurenciji, na kome je AK „Sloboda-Tehnograd” osvojila titulu viceprvakinja BiH u ženskoj konkurenciji, dok je muška ekipa osvojila III mjesto. U sveukupnom plasmanu ekipa AK „Sloboda-Tehnograd” osvojila je II mjesto.

 

Takmičarke AK „Sloboda -Tehnograd” u kategoriji djevojčica u trci na 1000 m  nastupile su u sastavu: Edina Bajrić, Esma Berberović, Enisa Beširović, Amna Murić i Belma Pašić koje su osvojile III mjesto, juniorke u sastavu Mubina Hasanbašić, Monika Tončević i Zijada Šehić u trci na 4000 m  osvojile su II mjesto, kao i seniorke u sastavu Adisa Belkić, Naida Zukić i  Melisa Hasanbašić koje su trčale dionicu od 8000 m osvojile su II mjesto.

 

U muškoj konkurenciji  naši takmičari su nastupili u trkama na 2000 m – dječaci –  Mešić Ilijas, Velagić Tarik i Sinanović Ajdin, 6000 m juniori- Kovačević Maid, Memić Omer, Ibrahimović Smajo, Vejzović Hajrudin i Mustafić Vekaz, i 10000 m senior-Dalić Aleksandar, Hadzimehmedović Emir i Arnautović Muamer.

Na Ekipnom prvenstvu BiH u krosu nastupilo je 12 ekipa –  AK „Goražde”, AK „”Bosna, AK „Banja Luka”, AK „Teslić”, AK „Cross Brčko” AK „Kozarska Dubica”, AK „Slavija”, AK „Prijedor”, AK „Borac”, AK „Prnjavor” i AK „Krajišnik”.

U okviru ovog takmičenja proglašene su i najbolje ekipe na nivou entitetskih atletskih saveza, gdje je zenska ekipa AK „Sloboda-Tehnograd” osvojila titulu ekipnih prvakinja FbiH, a muška ekipa titulu viceprvaka FBiH.Ovim takmičenjem  je završena atletska sezona za 2017. godinu, i članovi AK „Sloboda-Tehnograd”  koji ove godine  slavi 70 godina postojanja i 35 godina sponzorstva sa  „Tehnograd-Inžinjering” D.D. mogu biti  zadovoljni osvojivši titulu viceprvaka BiH u kategoriji juniora,  titulu vicepravka BiH u kategoriji mladjih juniora, titulu  viceprvaka BiH u krosu u muškoj konkurenciji, osvojenom srebrnom medaljom Rusmira Malkočevića na dvoranskom prvenstvu Balkana i postavljenim novim seniorskim dvoranskim rekordom na 400 m.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!