Stav građana zapadnog kvarta Tuzle Šićki Brod: Jedini jezik koji „gradonačelnik“ Tuzle Jasmin Imamović razumije je jezik protesta (VIDEO)

23.09.2017. - 22:39
Šićki Brod-Tuzla: Glede višedecenijskog diskriminirajućeg odnosa općinske, sada nastavak „gradske“ vlasti Tuzla i Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH), odnosno, Termo elektrane Tuzla (TE Tuzla), građanima zapadnog kvarta „grada“ Tuzla, Mjesne zajednice (MZ) Šićki Brod je prelila čaša gorčine, te su na zboru građana 30.08.2017. godine donijeli zaključak u kojemu energično zahtijevaju od „gradske“ vlasti prisustvovanje tematskoj sjednici koja je trebala biti održana početkom, zatim sredinom rujna na temu „Priključak na sistem daljinskog zagrijavanja individualnih stambenih objekata na području MZ Šićki Brod, koja na žalost još uvijek nije održana iz nepoznatih razloga.

Međutim, došli smo do saznanja da je tematska sjednica „gradskog“ Vijeća Tuzla odgođena za mjesec listopad a da u međuvremenu nismo dobili nikakav odgovor na zahtjeve zbora građana naše MZ niti obavijest o prolongiranju iste, naglašava predsjednik MZ Šićki Brod Nijaz Suljić u dopisu nadležnim institucijama „gradskog“ Vijeća Tuzla 21.09.2017. godine, te nastavlja:

S obzirom na veliki pritisak građana MZ Šićki Brod na čijemu sam čelu, održali smo sjednicu Savjeta MZ Šićki Brod 20.09.2017. godine na kojemu je usvojen sljedeći zaključak:

                Da „gradskom“ Vijeću Tuzla uputimo zahtjev za dopunu dnevnog reda na redovnoj sjednici „gradskog Vijeća“ („GV“), predviđenoj za kraj rujna tekuće godine s točkama dnevnog reda:

                a). Informacija oko priključka na sistem daljinskog zagrijavanja individualnih stambenih objekata u MZ Šićki Brod.

                b). Razlog prolongiranja tematske sjednice.

                Također, Savjet MZ Šićki Brod je jednoglasno prihvatio da predsjednik i članovi Savjeta MZ Šićki Brod prate tijek redovne rujanske sjednice, a, da na snazi ostaju zaključci sa skupa građana od 30.08.2017. godine kojima se insistira prisustvo i učešće u diskusiji predstavnika Savjeta MZ Šićki Brod na tematskoj sjednici kao i njeno praćenje građana ove MZ“.

                Tim povodom, građani MZ Šićki Brod su energični u svojim stavovima i eksplicitno traže dopunu dnevnog reda jedanaeste redovne sjednice „GV“ Tuzla vezano točkom zaključka Zbora građana MZ Šićki Brod, te, da ih „GV“ Tuzla blagovremeno obavijesti o datumu održavanja tematske sjednice kako bi im se omogućilo učešće u praćenju i raspravi tijekom navedene sjednice.

Nažalost, iz pouzdanih izvora doznajemo da su stupili na scenu veleizdajnici svoga naroda, građana MZ Šićki Brod u kojoj i oni sami žive, a to su od šest Vijećnika Vijećnici BOSS-a, SDP BiH i tuzlanska alternativa, te su odlučili isključivo zastupati stavove stranaka koje su ih postavile na tu poziciju, to jest zastupati interese suprotno zaključcima zbora građana MZ Šički Bod, a u svoju osobnu korist.

Od 6.članova savjeta, 3.člana ne zastupaju interese naroda Šićkog Broda nego isključivo stavove svojih stranaka koje su ih postavile u savjet, a, to su BOS, SDP i tuzlanska alternativa koji igraju kako Jasmin svira. To je posljedica neusvajanja zakona o lokalnoj samoupravi, priča nam Senail Ohro Ajšić, te nastavlja:

 

                „Šta reći nego slučaj za psihijatriju. Mislim da je izvršen pritisak od strane nekoga iz „gradske“ Uprave, ili pak nešto o čemu ne bih sada. Samo protesti garantiraju uvođenje toplifikacije građanima Šičkog Broda i to u ovoj godini. Izgubili smo mjesec rujan. Listopad ne smijemo izgubiti. Jedini jezik koji „gradonačelnik“ Tuzle Jasmin Imamović razumije je jezik protesta i to moramo iskoristiti. Ured mjesne zajednice je otvoren samo ponedjeljkom i utorkom i građani Šićkog Broda bi mogli ako im nije što navrnuti pa se malo informirati“. Zaključuje Ajšić.

 

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba (članak poslao čitatelj) - Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala BoljaTuzla.ba. BoljaTuzla.ba ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. BoljaTuzla.ba isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!