Srijeda na Filozofskom – Predavanje: Ekološki odgoj i obrazovanje u službi razvoja ekološke svijesti i ekološke etike kod mladih

16.12.2019. 


Obavještavamo vas da će u srijedu, 18. 12. 2019. godine u 17.000 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli (učionica 135) dr. sc. Muhamed Omerović, vanredni profesor održati javno predavanje o temi Ekološki odgoj i obrazovanje u službi razvoja ekološke svijesti i ekološke etike kod mladih. Time će biti nastavljen treći ciklus predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.


Kratak izvod iz predavanja: Održivi razvoj zahtijeva od sadašnjih i budućih generacija da racionalno upravljaju prirodnim resursima, da vode računa o očuvanju neobnovljivih prirodnih resursa, putem reciklaže i tzv. čistih tehnologija, što podrazumijeva visoku ekološku svijest, ekološku kulturu i moralni odgoj. Uvjet toga je poznavanje ekoloških zakonitosti i pojava u prirodi, što omogućuje ekološko obrazovanje, odnosno obrazovanje o okolišu i održivom razvoju. Ekološka etika zasniva se  na uvjerenju da sve što potiče iz prirode (biljke, životinje, voda, zrak…) treba poštovati i čuvati zbog njihove sopstvene vrijednosti, a ne vezano za korist koju imaju za ljudska bića.

 

 

U okviru „Srijede na Filozofskom fakultetu“ tokom akademske 2019/20. godine održava se sedam predavanja domaćih i gostujućih profesora, kojima Fakultet ima za cilj popularizirati nauku, izgraditi se kao prepoznatljiv prostor za razmjenu mišljenja o javno značajnim temama i potvrditi se kao prosvjetna ustanova u službi zajedniceBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!