Sloboda pobijedila Čelik postigavši dva gola iz penala

04.12.2017. 


U posljednjoj utakmici 17. kola nogometne Premijer lige BiH Sloboda je damas na Tušnju, pred oko 500 gledatelja, pobijedila Čelik rezultatom 3:0 (2:0).

Tuzlaci su cijeli susret bili osjetno bolja ekipa, a u vodstvo su došli već u 4. minuti.

U prodoru je bio Amer Ordagić, prevario je vratara Mateja Markovića, ovaj ga je sapleo i sudac Adis Mulahasanović iz Sarajeva bez razmišljanja je pokazao na jedanaesterac. Siguran sa bijele tačke bio je Sulejman Krpić.

U 7. minuti u gužvi pred golom gostiju sudarili su se vratar Marković i Mahir Mehić, pa je susret tri minute bio prekinut dok se povrijeđenom ukazivala pomoć. Nastavio je utakmicu šepajući, a u 22. minuti poslije još jedne povrede izašao je iz igre, a zamijenio ga je Fikret Karajbić.

U 10. minuti Sloboda je mogla postići drugi gol, kada je na odbijenu loptu natrčao Todorović, pogodila ga je i kroz blato se zakotrljala ga mreži, ali je pogodak izbacivanjem s gol-crte spriječio Dino Jurković.

Bilo je još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva domećeg tima, od kojih treba spomenuti 36. minutu i dobar šut Ordagića koji je uzdrmao gredu.

U 45. minuti na nabačenu loptu s desne strane natrčao je Aldin Šišić, loptu je glavom nespretno zahvatio zatresavši svoju mrežu za vodstvo Tuzlaka 2:0.

U 65. udarac Harisa Mehmedagića pogodio je stativu, da bi u 74. minuti susret definitivno bio riješen.

U šesnaestercu Zeničana Todorović je bio u prodoru, pao je preko noge čuvara, sudac nije ništa svirao, ali je na intervenciju pomoćnika Harisa Bakovića iz Sarajeva dosudio drugi penal za Tuzlake, možda i prestrogo.

Udarac s 11 metara u gol je pretvorio Amer Osmanagić, postigavši prvi pogodak u prvenstvu za Slobodu od dolaska na Tušanj.

Tako je ekipa trenera Slavka Petrovića nastavila seriju dobrih igara i rezultata, a s tri nova boda odmakla se od „fenjeraša“ Čelika i Viteza.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!