SLIKE DANA: Obilježavanje godišnjice maskra na Kapiji

25.05.2016. 


Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen-obilježju Slana Banja i na mjestu stradanja tuzlanske mladosti, spomen-obilježju Kapija danas je u Tuzli odata počast svim civilnim žrtvama proteklog rata. Na tuzlanskoj Kapiji 25. maja 1995. godine ugašen je 71 život, što predstavlja najmasovniji zločin u Tuzli, koji su počinile srpske snage pod komandom ratnog zločinca Novaka Đukića, a ovaj datum se godinama u Tuzli obilježava kao Dan žalosti.

 

Foto FENABoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!