Sjećanje na jednog od najvećih hirurga i humanista: U subotu u Tuzli turnir “Dešo u srcu”

12.12.2019. 


U organizaciji Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla te Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u subotu 14. decembra u 11:00 sati u Univerzitetskoj dvorani Tuzla bit će održan 9. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva „DEŠO U SRCU“.

Na malonogometnom turniru koji je pozivnog karaktera učešće će uzeti šest ekipa: Regionalni medicinski centar „Safet Mujić“ Mostar, Klinički centar Banja Luka, Centar za srce Tuzla, Univerzitet Tuzla, UKC Tuzla te Veterani hirurgije UKC-a Tuzla.

Turnir se organizuje u znak sjećanja na prof.dr Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala.

Profesor Dešo Mešić bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini, a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini.

I pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom, da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voljeti.

PROGRAM 9. Memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva „DEŠO U SRCU“:

14.12.2019 g. u 9:30 sati – Polaganje cvijeća na mezar prof.dr Deše Mešića
14.12.2018 g. u 10:30-11:00 sati – Izvlačenje parova i svečano otvaranje turnira u Univerzitetskoj dvorani Tuzla
14.12.2018 g. od 11:00 do 16:30 sati – odigravanje malonogometnog turnira
14.12.2019 g. u 20:00 sati – Prigodna večera za učesnike turnira te proglašenje pobjednika.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!