Širimo znanje – programiranje nije bauk! eMPIRICA i STEM akademija organizovali Sat kodiranja u Tuzli

13.12.2019. 


U okviru globalnog edukativnog događaja „Sat kodiranja“ (Hour of Code – HoC) Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija organizovale su niz edukativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola iz Tuzle.

e1

e2

Sedamdeset učenika Gimnazije „Ismet Mujezinović“, Behram-begove medrese, Katoličkog školskog centra „Sveti Granjo“ i OŠ „Brčanska Malta“ otvorili su juče Sat kodiranja učešćem u radionici programiranja korištenjemScratch i ScratchJrprogramskih jezika. U veseloj i radnoj atmosferi učenici su isprogramirali svoju prvu računarsku igricu i osvojili međunarodniHoC certifikat.Radionicu su vodili STEM edukatori i asistenti Visoke škole eMPIRICA.

e3

e4

Živimo u svijetu u kom smo okruženi tehnologijama. Znamo da, bez obzira na polje u kojem se naši mladi odluče obrazovati, njihove šanse za uspjeh će umnogome zavisiti od njihovog razumijevanja kako tehnologije funkcionišu. Svjetski ekonomski forum je digitalnu pismenost svrstao među šest osnovnih pismenosti, a mnoge globalne edukativne inicijative su usmjerene na osposobljavanjedjece za digitalno doba – stvaranje nove generacije digitalnih kreatora.

e5

e6

Posljednjih šest godina Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je partner,a unazad tri godine i STEM akademija, u organizaciji Sata kodiranjaza područje Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, gdje su do sada besplatno educirali oko 1200 učenika osnovnih i srednjih škola u programiranju.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!