Selim Bešlagić prelazi u Našu stranku

15.12.2017. 


Bivši načelnik Tuzle i guverner Tuzlanskog kantona, predsjednik Kriznog štaba općine Tuzla u ratnom periodu Selim Bešlagić prelazi u Našu stranku – saznaje Fena.

Bešlagić je odlučio, kako je rečeno Feni, svoju političku i životnu mudrost staviti na raspolaganje novim političkim snagama u BiH, a takvom ocjenjuje Našu stranku.

– Razgovori s Bešlagićem traju duži period, a ovih dana je o tome razgovarao i prelazak dogovorio s Peđom Kojovićem, predsjednikom Naše stranke. U ponedjeljak, 18. decembra u Tuzli Kojović će uoči Zbora GO NS Tuzla ovjeriti Bešlagićevu pristupnicu Našoj stranci – izjavio je za Fenu član Glavnog odbora i Gradskog odbora Naše stranke Tuzla Derviš Čičko.

Prema nezvaničnim informacijama, Bešlagić nije zainteresiran da se nađe na bilo kojoj izbornoj listi ove stranke, premda mu je nuđeno, ali će svojim iskustvom i političkom karizmom nastojati da Našoj stranci privuče što veći broj pristalica i, u konačnom, glasača.

Bešlagić je na početku političke karijere, 1990. godine, bio jedan od čelnika Reformskih snaga BiH, a poslije je inicirao ujedinjenje reformista i socijaldemokrata. Obnašao je brojne visoke dužnosti u SDP-u BiH, dugi niz godina bio je potpredsjednik stranke.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!