Salines u polufinalu: Ekipa koja spašava čast futsala u TK

13.02.2020. 


Ekipa FC Salines Tuzla City  sinoć se plasirala u polufinale KUP-a BiH nakon što je savladala momčad FC Lilium Doboj Istok  rezultatom 4:7. Ovom pobjedom Tuzlaci su ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba u ovom takmičenju i jedina su ekipa iz Tuzlanskog kantona koja je uspjela ući u polufinale.

Za tuzlansku ekipu golove su dali Benjamin Avdić, Nermin Kahvedžić, Vladimir Džombić, Nikola Matijević i Darko Deko Milanović.

” Mi ostajemo jedina ekipa sa kantona koja se uspjela probiti u polufinale ovog elitnog natjecanja i spremno čekamo svog protivnika u polufinalu.”- poručili su iz FC Salines Tuzla City.

Osim tuzlanskih Jarčeva,  za polufinale su se izborili i FC Mostar SG, MNK Seljak Livno i FC Centar/Zamm Sarajevo. Ko će od njih igrati 11. marta protiv ekipe iz Tuzle, bit će poznato nakon izvlačenja parova.

 

Klub FC Salines Tuzla City od osnivanja nikada nije igrao domaću utakmicu u KUP-u BiH. Ovaj veliki uspjeh rezultat je zalaganja Uprave kluba, trenera i igrača koji su maksimalno profesionalno i sa puno entuzijazma ušli u svaku utakmicu, a poseban vjetar u leđa bila je publika koja je punila salu do posljednjeg mjesta na svakoj domaćoj utakmici.

 

Press  FC Salines Tuzla City

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!