Rukometašice Krivaje u Mejdanu bolje od Jedinstva

14.04.2019. 


U posljednjoj utakmici 19. kola prvenstva BiH za rukometašice, sinoć je u dvorani Mejdan u Tuzli domaće Jedinstvo poraženo od Krivaje iz Zavidovića rezultatom 27:35 (10:16).

Utakmica je odigrana u velikoj dvorani sportskog centra, u kojoj će se danas sastati reprezentacije BiH i Finske, u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine, pa je sinoćnji duel rukometašica bio generalna proba tehničke ispravnosti sale uoči današnjeg rukometnog spektakla.

Gošće su vodile od početka utakmice, a s obzirom na to da im se suprostavio osjetno podmlađeni sastav Tuzlanki, pobjeda Zavidovićanki nije dolazila u pitanje, unatoč na trenutke dobrom otporu domaće ekipe.

Briljirale su Admira Zvekić iz Jedinstva koja je postigla 17 golova i proglašena je najboljom domaćom igračicom, te golmanica Krivaje, Hava Huskić, nekada čuvar mreže Jedinstva, sa 15 odbrana.

Osim Zvekić, najviše golova za Jedinstvo postigle su Matea Šumelj 5 i Dejana Kulić 4.

Za ekipu Krivaje najviše golova postigle su Vladana Lazendić 9 i ona je proglašena najboljom igračicom gošći, dok su se Adnana Latifović i Jasmina Selmanović u strijelce upisale po pet puta.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!