Rukometašice Jedinstva neće igrati u Challenge kupu

26.07.2018. 


Osvajanjem trećeg uzastopnog naslova viceprvakinja Bosne i Hercegovine, rukometašice tuzlanskog Jedinstva stekle su i ove sezone pravo nastupa u Challenge kupu EHF-a, ali će i ovoga puta „preskočiti“ Evropu.

Iako su prošle godine ispale u dvomeču s PAOK-om iz Soluna, Tuzlanke su jednom pobjedom opravdale sudjelovanje u tom takmičenju.

– Zbog finansijskih poteškoća nećemo se prijaviti za nastup u Challenge kupu.  U ovoj sezoni naglasak će nam biti na radu sa domaćim igračicama koje bi uskoro trebale da nose igru naše ekipe – izjavio je Feni predsjednik Skupštine Jedinstva Zvjezdan Karadžin.

Tuzlanke će u novoj sezoni trenirati poznati srbijanski stručnjak Dragan Lukić. Tačan datum priprema još nije utvrđen, ali će to najvjerovatnije biti krajem idućeg mjeseca.

Osim novog trenera, Jedinstvo je u svoje redove dovelo Andreu Mijailović iz Loznice, dok su ugovore s klubom produžile Martina i Matea Šumelj, Admira Zvekić i Damljana Bošnjak.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!