Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa u derbiju bolje od Krivaje

10.03.2018. 


U derbiju 14. kola prvenstva BiH za rukometašice u Tuzli je večeras ekipa Jedinstva AtlasRelaxa ubjedljivo pobijedila Krivaju iz Zavidovića rezultatom 41:31 (21:13).

Susret je praktično odlučen nakon prvog poluvremena u kojem su domaće igračice u svemu nadvisile gošće.

Martina Šumelj na golu domaćeg tima upisala je 10 odbrana, a ukupno 18 na utakmici, i bila je jedna od najboljih igračica susreta.

Ipak, epitet najbolje pripao je Admiri Zvekić koja je postigla 15 golova, od kojih 10 u prvom poluvremenu, te joj je na kraju uručen poklon kao igračici derbija.

Sredinom drugog poluvremena Tuzlanke su imale 12 golova prednosti, a nakon toga domaći trener Elmir Grabčanović u igru je uveo mlađu postavu, te su gošće donekle ublažile poraz.

Poklon za najbolju igračicu poraženog tima pripao je Sari Bašić koja je postigla 9 golova, dok je Jasmina Selmanović upisala 5 pogodaka.

U domaćem sastavu, osim Zvekić, istakle su se još Matea Šumelj sa 7, Neira Midžić sa 6, te Damljna Bošnjak sa 4 gola.

Ovo je, inače, treća uzastopna službena pobjeda Jedinstva AtlasRelaxa, a ukupno deveta u ovoj godini, bez ijednog poraza.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!