Rukometašice Dubice u Tuzli pobijedile Jedinstvo AtlasRelax

28.10.2017.
U derbiju 6. kola Premijer lige za rukometašice, u Tuzli je večeras ekipa Dubice pobijedila favorizovano Jedinstvo AtlasRelax rezultatom 27:24 (14:8).

Gošće su odigrale izvanredno cijelu utakmicu, a najbolja igračica susreta Jovana Ilić postigla je 12 golova i bez sumnje je najzaslužnija za pomalo neočekivani trijumf Dubice koja je sada izbila na drugo mjesto prvenstvene tabele.

Tuzlanke su prvi poraz u ligi doživjele zahvaljujući velikom broju grešaka, pogotovo u prvom poluvremenu kada su često promašivale okvir gola ili su tresle stative i gredu. One su počele igrati brzo i efikasnije tek sredinom drugog poluvremena kada su gošće vodile sa 8 golova razlike.

Međutim, malo je nedostajalo da stignu prednost, jer je Neira Midžić tri minute prije kraja susreta smanjila prednost gošći na samo jedan gol (23:24).  Potom su brzopleto odigrale dva napada, a Ivana Banjanin i Jovana Ilić s dva pogotka osigurale su pobjedu.

Hendikep za domaći sastav svakako je bila povreda najbolje igračice Admire Zvekić koja je cijelu utakmicu presjedila na klupi.

Ovim porazom Tuzlanke su ozbiljno kompromitovale svoje planove vezane za osvajanje naslova prvakinja, s obzirom na to da sada zaostaju za vodećim Grudama ‘velikih’ pet bodova.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!