Reakcija neformalne grupe Liga Mladih Pacifista

08.11.2019. 


Kako mediji prenose, u srijedu, 06.11.2019., u Parlament skupštine Bosne i Hercegovine, nositelja zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, stigla je sumnjiva pošiljka u kojoj se nalazio metak pištolja promjera 7,65 milimetara.

Liga mladih pacifista, neformalna mirovna mreža mladih, koja djeluje na području Tuzlanskog kantona i regije Birač, osuđuje svako narušavanje mira i stabilnosti na globalnom nivou, a naročito u regionu. Sigurnosne agencije su reagovale i započele istragu i očigledno su jedina državna tijela koja su shvatila ozbiljnost situacije. Reakcije zvaničnika još uvijek nema. Zašto? U medijima se navodi da je „neimenovani dužnosnik državnog Parlamenta” izjavio da je pošiljka stigla iz Beograda”.  Zašto „neimenovani”??

Liga mladih pacifista ne shvata olako ovakav vid provokacija i prijetnji na narušavanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Svjesni da Bosna i Hercegovina prolazi mukotrpan put izgradnje mira unutar svojih granica, kao i izgradnje mira i stabilizacije odnosa u regionu. Očekujemo od vladajućih struktura BiH, ali i zemalja u regionu, komunikaciju bez govora mržnje, bez simbola metaka i mrtvačkih glava kako bi se u cijelom regionu gradio pravedan mir za dobrobit svih nas. Ovakvi događaji izazivaju strah, nesigurnost i nepovjerenje među građanima i građankama i predstavljaju jedan od bitnih razloga odlaska mladih ljudi sa ovih prostora.

Neformalna grupa: Liga mladih pacifistaBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!