Proglašeno stanje prirodne nesreće na prostoru tri mjesne zajednice u Tuzli

28.07.2018. 


Jučer su, zbog obilnih kiša, mjesne zajednice Simin Han, Požarnica i dio mjesne zajednice Gornja Tuzla, zadesile poplave i klizišta. Prema izvještaju Službe civilne zaštite, koja je odmah u toku i nakon poplave intervenisala na terenu, razmjere poplave u ovim MZ su veće nego 2014. godine. Gradski Štab CZ Tuzla je donio zaključke da službe zaštite i spašavanja nastave sa aktivnostima na otklanjanju posljedica poplava i pomoći građanima i poslovnim subjektima, koja se, između ostalog, odnosi na  odvoz nanosa i krupnog otpada, dezinfekciju prostora i objekata, kao i što bržu sanaciju komulanih objekata na terenu i interventnu sanaciju klizišta.

Gradski Štab CZ je gradonačelniku Grada Tuzle predložio da proglasi stanje prirodne nesreće na prostoru pomenutih mjesnih zajednica, što je gradonačelnik i prihvatio, te donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na prostoru mjesnih zajednica Požarnica, Simin Han i Gornja Tuzla. Na današnjoj sjednici Gradskog Štaba CZ je konstatovano da je, pored već poduzetih mjera i nastavka aktivnosti na terenu,  potrebno što prije informisati građane o poduzetim mjerama i potrebi da se centralnoj Komisiji za procjenu šteta, pri Gradskom štabu CZ, na propisanom obrascu podnese prijava o šettama koje su građani i poslovni subjekti pretrpjeli.

 

Dana 28.07.2018.godine, gradonačelnik  Grada Tuzle, Jasmin Imamović, proglasio je stanje prirodne nesreće od poplava za područje tri mjesne zajednice: Simin Han, Požarnica i Gornja Tuzla. 

Pozivaju se građani ovih mjesnih zajednica da u prostorijama svojih mjesnih zajednica izvrše prijavu štete, popune propisane obrasce za štetu PRŠ, kako bi Komisija za procjenu šteta Grada Tuzle adekvatno popisala i izvršila uvid u stanje.

Gradski štab civilne zaštite TuzlaBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!