Preminuo Šekib Kalaba jedan od najvećih hitmejkera bivše države

31.05.2017.

Autor: Haris Dedić
U ponedjeljak je u Tuzli u 61. godini preminuo Šekib Kalaba, čije vam ime ovako izgovoreno vjerovatno ne znači puno, ali radi se o jednom on najvećih hitmejkera osamdesetih godina u tadašnjoj Jugoslaviji. Za njegove pjesme tada su se doslovno “otimali svi”, jer sve što napiše Šekib postaje hit. “Ta je žena varala me” (Halid Bešlić), “O tebi pjevam Emina” (Hasan Dudić), “Zar se tako ljubav vraća” (Nedžad Esadović Nećko), “Sabina (Sinan Sakić) … samo su neke od preko stotinu pjesama čije tekstove je napisao Šekib Kalaba. I dok su se pjevači i kompozitori “otimali” ko će prije do Šekiba, on je ostao pa gotovo i ne zapažen u svom gradu, skromno radeći cijeli život u tadašnjoj Tuzlanskoj banci.

Da imaju tako popularnog sugrađanina, Tuzlaci su prvi put čuli zahvaljujući Fatmiru Alispahiću koji je 1991. sa njim uradio jednu kratku emisiju za TV Tuzlarije.

Još jednom je Fatmir, ovaj put za Federalnu TV i zajedno sa Džemalom Šabićem, radio emisiju o Šekibu …

 

Šekiba nisu zanimali novci i slava , on je radije pisao o “nesretnim ljubavima” bježeći od slave i glamura, povučen i tih proživio je tako cijeli svoj život…BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!