Predsjedništvo SDBiH: Promocija knjige Ilije Brankovića „Tuzlanska Kapija – režirana tragedija“ je uvreda porodicama ubijenih na Kapiji

08.11.2019. 


Promocija knjige Ilije Brankovića „Tuzlanska Kapija – režirana tragedija“, u organizaciji Ministarstva odbrane Srbije, nova je uvreda porodicama ubijenih na tuzlanskoj Kapiji, kao i svim građanima BiH, jedan je od zaključaka sa 1. sjednice Predsjedništva SDBiH.

Srbija godinama pruža utočište generalu Vojske RS Novaku Đukiću, koji je pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđen za zločine na tuzlanskoj Kapiji.

Zaštitom presuđenog generala Vojske RS Novaka Đukića za ubistvo 71 i ranjavanja 150 građana Tuzle, Srbija skreće pažnju sa teme kao što je gubljenje Kosova, ali i dodatno potkopava odnose sa BiH.

Istina o ‘Kapiji’ potvrđena je sa dvije presude Suda BiH. Donesena je pravosnažna presuda generalu i zločincu Novaku Đukiću na 20 godina zatvora koji još uvijek slobodno živi u Srbiji.

Drugi zaključak sa 1. sjednice Predsjedništva SDBiH jeste da, SDBiH daje punu podršku građanima Bihaća, cijelog USK i grada Tuzle u pronalaženju problema prouzrokovanih migrantskom krizom. Smatramo da vlasti svih nivoa ne čini dovoljno, osim deklarativno, da građanima Krajine osigura život u sigurnosti, aktivnostima zagarantovnim Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Također, SDBiH, smatra da teret migrantske krize treba da ravnomjerno snose svi dijelovi BiH. SDBiH će, u dogovoru sa partnerima inicirati tematsku sjednicu Parlamentarne skupštine BiH.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!