Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla Nikica Vidović zajedno sa članovima položio cvijeće na Husinu povodom 100 godina Husinske bune i Dana rudara

22.12.2020. 


Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla Nikica Vidović zajedno sa članovima položio cvijeće povodom Dana rudara i stotinu godina Husinske bune. Povjesni dan za husinjane i same rudare koji nesebično daju doprinos za naš lagodniji život.

„Zadovoljstvo je položiti cvijeće za osobe koje su davale i danas dan daju veliki doprinos našem ugodnom životu, našu žarulju u domu, naše grijanje u domovima i sve ono povezano s eksploatacijom ugljena i drugih sirovina“ naglasio je Vidović.

U  razgovoru s mještanima Husina izraženo je zadovoljstvo i zahvalnost što su se mnogi sjetili Husina ovih dana ali je također veliko nezadovoljstvo stupnjem prepoznatljivosti husinjana u rudnicima i TE Tuzla ako uzmemo u obzir stogodišnju tradiciju, rekao je predsjednik MZ Stjepan Božić.

“Za nas je važan daljnji razvoj Husina i sve što se odvija pozitivno a ono što me zabrinjava da jako  malo stanovnika Husina danas radi u rudnicima, TE Tuzla i poduzećima na TK ponovio je predsjednik  GO HDZ BiH Tuzla Nikica Vidović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!