Piše Biljana Skoković Tomić: SVI NAŠI ŠPIRIĆI

12.09.2018. 


biljana skokovic tomicNova američka objava kako posjeduju dokaze o Špirićevoj neupitnoj korupciji u javnosti izgleda kao grom iz vedra neba. Ali nije, iako se sad o tome razglaba nadugo i naširoko, pripisuju zasluge efemernim pojedincima, stvaraju teorije…  Ustvari novinari su bili ti koji su o tome sve objavili još prije nekoliko godina. I malom djetetu u nas je sad jasno da bogatstvo i Milorada Dodika i Nikole Špirića i inih im “drugova” po novćaniku (Čović, Izetbegović, Lagumdžija, Lijanovići, Bevanda, Cvijanovičla, Džaferović…) nije došlo preko noći. Godinama se to uvećava.

Zahvaljujući novinarima znamo i kvart u Beču gdje se sporni stan nalazi, kao i stanovi po BiH… u istom onom Beču u kojem bez 4-5hiljada € po kvadratu ne možete razmišljati ni šupu da kupite, a kamoli stan, da ne govorimo o dokumentima koja morate podastrijeti.

I šta sad kad sve to znamo? Ništa. Doduše oni malo domišljatiji učine sve da žive od tih vijesti!!?  Šta se kod nas dalje dogodi? Gle čuda!  Na vijest od jučer da Ameri zabranjuju ulazak u svoju zemlju i Dodiku i Špiriću, kao i članovima njihove porodice, Dodik izjavi – pa šta će Špirić tamo bio je već jednom. Prvi među bh.policajcima ministar Dragan Mektić izjavi, a BN TV objavi, kako ova gesta Amerike – narušava ugled RS-a u svijetu! Umjesto da se pokrenu i počnu djelovati, oni samo konstatuju. A tužilaštva i sudovi spavaju ispod svoje žabokrečine!

Normalnom i poštenom čovjeku ovo je za (ne)povjerovati. Uostalom već su oguglali. Svjesni su da je ovdje država na čekanju za visokorangirane  političare. Možda proradi od ponedjeljka. Kojeg??? E to je već za Nobela! Ovdje se sudi samo sitnoj buraniji.

Naravoučenije: Tresla se gora rodio se miš. Igraće i dalje svoje kolo, zaje*avati običan narod, “pojesti” im sve na klasu. Jer ova država nema ni institucionalne, ni građanske snage da se obračuna sa lopovlukom i lopovima.

Za kraj anegdota: 100.000 Rumuna izašlo na ulice protestirati protiv vlade. Izašli bi i mi al’ gdje da nađemo 100.000 Rumuna!!

Do tada izigravaćemo žrtvu, jadikovati, pisati komične i druge statuse na društvenim mrežama sve u želji da se nešto mijenja. To smo mi, nažalost. Je*eš nas! I to što će nas kobajagi pitati 7.oktobra na opštim izborima, nije ništa drugo do prosipanje iz šupljeg u prazno. Ukrašće glasove kao i dosada. Bez korjenite reforme nema nama naprijed. Znaju to i svi naši “dušebrižnici” sa strane, i ta Jevropa, i Ameri, ali boli ih ono “nešto” za nama. Do tada ti Mektiću samo pričaj!

U Titovo “mračno” doba svi ovi lopovi davno bi bili spremljeni iza brave. Čak ne bi imali ni šanse da toliko pokradu. Najviše zbog toga i on i njegov sistem im nije valjao. Šta “bravar” zna!? Zato znaju ovi “izfabrikovani”  mr.dr.sci.dr….

Sad nam je baš “dobro”.

“Uživajte”!!

Biljana Skoković-TomićBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!