Organizacija RVI Grada Tuzle: Paketići za malu raju

24.12.2019. 


Uz nesebičnu pomoć Gradske uprave i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, Organizacija ratnih vojnih invalida Tuzle je upriličila tradicionalnu podjelu novogodišnjih paketića za djecu ratnih vojnih invalida starosne dobi do 10 godina, te stariju djecu sa posebnim potrebama.
Djed mraz je i ovaj put obradovao mališane ali i u svoju torbu stavio pregršt želja koje su mu djeca iskazala.

“Radimo ovo svake godine i želja nam je obradovati djecu naših članova a pomoć u realizaciji ovog događaja svake godine nam stigne od našeg gradonačelnika Jasmina Imamovića koji nam obezbijedi paketiće za djecu.

 

DSC_0018_1024x683

U kalendaru događaja za svaku godinu imamo nekoliko datuma koje obilježimo i podijelimo sa našim članovima, a ovaj dan druženja sa djecom je svakako za nas emotivan i poseban”- istakao je Nermin Marevac, sekretar ORVI Grada Tuzla.

Podjelu paketiće za djeci svojih članova upriličilo je i Udruženje “Maloljetni boraci Armije R BiH – Grad Tuzla.

“Obradovati dijete je nešto veliko,  posebno kada se radi o djeci čiji su roditelji branili našu zemlju a da pri tome nisu bili ni punoljetni. Mi nememo veliku kasu niti nas bilo ko finansira pa da možemo napraviti nešto bolje od ovoga, ali imamo volju i želju i srce da uradimo nešto lijepo i to činimo. Želim se iskreno zahvaliti gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću koji nam pomaže u ovakvim situacijama kada nam je pomoć potrebna”, kazao  je sekretar Udruženja Kadir Hajdarević.
DSC_0033_1024x683
Za danas je  planirana podjela ukupno 103 paketića a prema onome što smo mogli vidjeti tokom posjete djeca su ta koja i ovaj put imaju svojih pet minuta.


BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!