OKK Sloboda u ABA 2 ligi dočekuje ekipu Heliosa

15.01.2020. 


Košarkaši tuzlanske OKK Slobode igraju ubrzanim ritmom na dva kolosijeka, a večeras u okviru 16. kola ABA 2 lige dočekuju ekipu Heliosa iz Domžala.

Za obje ekipe utamica je izuzetno važna. Tuzlaci su s omjerom 4-11 na pretposljednjem mjestu prvenstvene tabele i pokušavaju izbjeći ispadanje iz lige, dok „Sunsi“ uz skor 8-7 još gaje nadu da će se plasirati u play-off.

Igrači trenera Damira Mulaomerovića osjetno su podigli formu. U ABA 2 ligi su u prošlom kolu nesretno izgubili u Splitu, a prije toga su u Mejdanu deklasirali Sutjesku, dok su u domaćem prvenstvu nanizali četiri pobjede.

– Ova utakmica, kao i svaka slijedeća, za nas je veoma bitna. Helios je jako nezgodna šuterska i odbrambeno ekipa. Mi smo u dobrom stanju. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, jer kao što se moglo vidjeti na prethodnim utakmicama, naši igrači zaslužuju da ih se podrži. Vjerujem da će momci, uz dobru podršku s tribina, odigrati kvalitetnu utakmicu – izjavio je trener Mulaomerović.

Od njegovog dolaska na klupu OKK Slobode, ekipa igra mnogo bolje što se, uostalom, vidi po rezultatima, jer su u posljednjih šest susreta pet puta izašli kao pobjednici.

Jedan od nosilaca igre tuzlanske ekipe svakako je novi kapiten, Walter Denzel Gregg, koji s puno optimizma očekuje večerašnju utakmicu.

-Dočekujemo ih u našoj kući i to će biti dobra utakmica. Nadam se da će navijači doći u velikom broju da nas podrže. Odigraćemo jako i pokušati da postignemo novu pobjedu – kaže američki košarkaš koji je osvojio srca tuzlanskih ljubitelja košarke.

Utakmica OKK Sloboda – Helios igra se večeras u velikoj dvorani Mejdana od 19 sati.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!