Održana promocija knjige Uvod u kapitalizam

08.11.2019. 


Jučer je na Internacionalnoj poslovno-informacinoj akademiji održana promocija knjige „Uvod u kapitalizam” čiji je autor Eamonn Butler. Knjiga je prvi put prevedena na bosanski jezik, a izdavač je Udruženje građana „Multi” pod pokroviteljstvom Instituta za ekonomska pitanja.

Promotori knjige bili su dr. sc. Damir Bećirović (direktor IPI Akademije), Admir Čavalić, MA (urednik) i Faruk Hadžić, MA (ekonomski analitičar).

Prema riječima urednika, Admira Čavalića, ova knjiga predstavlja odličan temelj za razumijevanje svijeta u kojem živimo, kao i trendova koji ga oblikuju, stvarajući pretpostavke za budući razvoj. Knjiga je pisana jednostavnim jezikom, koji će biti razumljiv svima onima koji se ne bave ekonomijom, ali će knjiga svakako biti od koristi i ekonomistima jer ih podsjeća na to šta je ustvari kapitalizam i koji su to sve mitovi koji ga okružuju, a kojima se nekad teško oduprijeti. Knjiga je namijenjena kritičarima kapitalizma i svima onima koji ne razumiju kreativne, destruktivne i sada aktuelne, distruptivne procese koji su sastavni dio funkcionisanja istog.

Autor knjige, Eamon Butler direktor je Adam Smith instituta, jedne od vodećih svjetskih istraživačkih grupa. Dobitnik je Medalje za slobodu koju dodjeljuje Freedom Foundation iz Veli Fordža i Britanske nacionalne nagrade za slobodno poduzetništvo.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!