Održana plenarna sjednica GO SDA Tuzla

05.01.2019. 


Na sjednici Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla održanoj danas izlaganja o godišnjem Programu rada imali su predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević, te predsjednici svih asocijacija, komisija i savjeta unutar Gradskog odbora i predsjednik Kluba vijećnika.

Bukvarević se osvrnuo i na proteklu godinu istakavši da je na Općim izborima SDA Tuzle ostvarila drugi rezultat unutar SDA u Tuzlanskom kantonu po broju osvojenih glasova.

– Iskazujem zadovoljstvo da su ostvareni svi izborni ciljevi SDA BiH, a to je pobjeda Stranke gotovo na svim nivoima, kao i pobjeda kandidata SDA Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. GO SDA Tuzle nakon 12 godina ponovo ima svoje predstavnike u zakonodavnoj vlasti, odnosno u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i nakon osam godina ima poslanika u Skupštini TK – kazao je Bukvarević.

Dodao je da je i Gradski odbor SDA Tuzla ostvario postavljene izborne ciljeve premda je radio u izuzetno teškim uslovima, od uvođenja Povjereništva u septembru 2017.

– U 2018. GO SDA Tuzla se susreo sa problemom odlaska jednog dijela članova Stranke i izabranih vijećnika. Smjenom Vlade TK i ucjenama prema direktorima JU i JP kojima je osnivač Vlada TK, značajan broj direktora je istupio iz SDA. Članstvo je takvim djelovanjem bilo dezorjentisano, ali evo sada možemo reći da smo konsolidovali svoje redove i da ulazimo u ovu 2019. sa jasno zacrtanim smjernicama za rad koje smo prezentirali danas na ovoj plenarnoj sjednici – kazao je Bukvarević.

Data je podrška radu Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla, a posebno je skrenuta pažnja na veliki problem aerozagađenja u gradu, saopćeno je iz GO SDA Tuzla.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!