Održan trening – Mentalno zdravlje i psihička bolest (shizofrenija i bipolarni poremećaj), psihička bolest i njen utjecaj na porodicu

12.09.2017.
Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK „Fenix“ je u subotu 09.09. u sali za sastanje u Hotelu „Miris Dunja“ održalo trening pod nazivom Mentalno zdravlje i psihička bolest (shizofrenija i bipolarni poremećaj), psihička bolest i njen utjecaj na porodicu. Trening je namijenjen članovima porodica osoba sa psihičkim poteškoćama i ima za cilj da ih upozna i ojača kako bi na najbolji način pružili podršku svojim najbližima. Radionicu su vodili prof. dr. Esmina Avdibegović i dr. Zlatko Kalabić, a prisustvovalo je 15 učesnika. Učesnici su dobili mnoštvo korisnih informacija ali i međusobne podrške.

Radionice se realizuju u sklopu projekta poboljšanje općeg dobrostanja osoba s mentalnim poremećajima kroz podizanje zadovoljstva kvalitetom života u porodici realiziranog uz podršku Projekta mentalnog zdravlja u BiH.

Tokom narednog perioda TK „Fenix“ će nastaviti realizaciju sličnih aktivnosti, a već 30.09. će se održati naredna radionica za članove porodica.

Pozivamo sve građane koji žele da se informišu na 035/266 577.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!