ODRŽAN SEMINAR – Unaprjeđenje teoretskih i praktičnih znanja u oblasti plesa kao i primjena istih u nastavi“.

28.12.2019. 


U organizaciji Univerzitetskog plesnog kluba i Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK- a, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport, kulturu i mlade TK-a 27.12.2019. godine održan je seminar pod nazivom „Unaprjeđenje teoretskih i praktičnih znanja u oblasti plesa kao i primjena istih u nastavi“.

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport 70 – ak profesora/ica tjelesnog i zdravstvenog odgoja i razredne nastave jučer smo mogli saznati mnogo zanimljivosti o plesu i trenutnom stanju u osnovnim i srednjim školama na Tuzlanskom kantonu u pogledu ove teme.

Učesnici su zajedno sa predavačima podijelili svoja mišljenja i iskustva te saznali nešto više o važnosti plesa kao fizičke aktivnosti , ali i kao sredstva komunikacije.

 

s2

Pored bogatog edukativnog sadržaja,praktični dio bio je neizostavan. Sportskom dvoranom odzvanjao je ritam Bečkog i Engleskog valcera, te Disko koreografija nakon toga.

Još jednom smo se uvjerili u pozitivnu energiju koju donosi ova disciplina ali i  način na koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Nakon dvosatnog druženja i dodjele certifikata zadovoljni učesnici pozdravili su organizatore i zahvalili na odličnom druženju koje će,sigurni smo, nastaviti  sa tradicijom i narednih godina.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!