Određen pritvor za Senada Malkića i Edina Bešića

15.09.2020. 


Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senada Malkića (25) iz Srebrenika i Edina Bešića (26) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Malkić i Bešić su osumnjičeni da su 11. septembra 2020. godine  u tuzlanskom naselju Solina  osobu koja je svjedok u krivičnom predmetu koji se po optužnici ovog Tužilaštva vodi pred Kantonalnim sudom u Tuzli,  sačekali i  fizički nasrnuli na njega udarajući ga rukama i nogama u lice, glavu i  gornji dio tijela, te mu zaprijetili da pazi šta priča na sudu kao svjedok.

Dakle, svjedoka u sudskom postupku su nasiljem  navodili na davanje lažnog iskaza pred sudom.

Pripadnici PU Tuzla su osumnjičene lišili slobode 12. septembra, nad njima je izvršena kriminalistička obrada i  uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Na ovaj način se pokušava ili se ugrožava normalan i učinkovit rad sudskih tijela. Tužilaštvo će u saradnji sa policijskim agencijama  žurno, učinkovito i efikasno djelovati u svim sličnim situacijama.

 

Upotreba sile ili prijetnje kako bi svjedoci mijenjali svoj iskaz  pred sudom (sprečavanje dokazivanja)  je  teže krivično djelo za koje su propisane kazne zatvora u rasponu od 6 mjeseci do 5 godina, te će se sve ovakve ili slične pojave zakonski sankcionisati.

 

Odjel za odnose s javnošću

Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!