Odgovor gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, na saopštenje Gradskog odbora SDA Tuzla

01.09.2018.

Raspadajući Klub vijećnika, po mom mišljenju, raspadajuće SDA, odaslao je u javnost veoma grubu laž. Zbog istine, obavještavam javnost o slijedećem:

• Pošto im istina ne odgovara, Klub vijećnika i Gradski odbor SDA, grubo su slagali da, kao, postoji neki dogovor između Gradskog odbora SDP i mene lično, sa predsjednikom PDA, gospodinom Mirsadom Kukićem. Svoju laž „dokazuju“ neizglasavanjem prijedloga opozicione SDA od strane većine u Gradskom vijeću Tuzla.

Zbog istine i javnosti, dodatno pojašnjavam:

• Nemam nikakve nadležnosti u vezi sa imenovanjem članova radnih tijela (komisija i savjeta) pri Gradskom vijeću. To je nadležnost Gradskog vijeća.
  • Nikada se nisam sreo sa gospodinom Mirsadom Kukićem, niti je on to od mene ikada zahtijevao. Nas dvojica smo dva svijeta različita, tako je bilo, tako će i ostati. Za mene su SDA i PDA jedno te isto, dvije ruke jednog istog tijela.
  • Gradska organizacija SDP Tuzla, Gradsko vijeće Tuzla i ja, nikada nismo bili, niti ćemo ikada biti u koaliciji sa SDA, PDA i drugim nacionalnim strankama.
  • Moji saradnici i ja razmatramo mogućnost podnošenja tužbe za klevetu protiv članova Kluba SDA koji su iznijeli ovu gnusnu laž, međutim, imamo problem, ne znamo ko je u tom Klubu SDA, a ko PDA.

Gradonačelnik Tuzle

Jasmin Imamović

BoljaTuzla.ba

Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!