Obilježena 28. godišnjica od formiranja II korpusa ARBiH

29.09.2020. 


U povodu obilježavanja 29. septembra – Dana formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i na spomen obilježju poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Denijala Tulumovića činili su ministar finansija Tuzlanskog kantona Suad Mustajbašić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

Ovom prilikom premijer Tulumović je istakao da je današnji dan prilika da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote ili dijelove svog tijela da bi smo našom domovinom Bosnom i Hercegovinom hodali slobodno.

„Prilika je ovo da svim pripadnicima Armije RBiH, naročito pripadnicima Drugog korpusa, čestitamo godišnjicu, te da im poželimo dug život i dobro zdravlje. Vlada Tuzlanskog kantona je u prethodnom periodu najzad demobilisane borce, mlađe od 57 godina, stavila kao jedan od prioritetnih ciljeva za rješavanje. Tako danas, već drugi mjesec zaredom, oni kojima to pravo pripada primaju novčane egzistencijalne naknade“, kazao je premijer Tulumović dodavši da pažnja koja se danas posvećuje ovom datumu, nije toliko važna zbog nas, koliko zbog mlađih generacija koje dolaze, a koje zbog svoje budućnosti moraju poznavati svoju historiju.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!