Obilježavanje – Međunarodnog dana podrške žrtvama torture

25.06.2015. 


U.G. Vive Žene Tuzla osmu godinu za redom obilježit će 26. juni – Međunarodni dan podrške žrtvama torture s ciljem podsjećanja javnosti na posljedice torture iz proteklog rata u Bosni i Hercegovini i također, na prisustvo torture danas u svijetu. Vive Žene Tuzla Dan podrške žrtvama torture ove godine obilježavaju u saradnji sa četiri organizacije u četiri grada u Bosni i Hercegovini i to u Zenici u organizaciji U.G. Medica, zatim u Banja Luci u organizaciji Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj i Fondacije Udružene žene i u Mostaru u organizaciji Hrvatske Udruge logoraša domovinskog rata BiH.

U Tuzli će u organizaciji Vive Žene 26. juni i ove godine biti obilježen sa nizom prigodnih aktivnosti. Tako će u 11.00 sati u Dramar Centru Tuzla biti organiziran okrugli stol na temu: Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima diljem BiH.

Govornici na okruglom stolu su: Jasna Zečević, predsjednica Vive Žene Tuzla, Teufika Ibrahimefendić, psihoterapeutica, svjedok/žrtva Šefik Hasanović i svjedokinja/žrtva Suada Selimović.
Okruglom stolu prisutvovat će oko 130 članova Udruženja žrtava, logoraša iz Bosne i Hercegovine.

Isti dan u 18.00 sati na šetalištu Slana Banja Tuzla, bit će organizirana manifestacija za djecu i mlade, koja će imati bogat edukativno-zabavni program.

Cijeneći važnost organizacije jednog ovakvog događaja pozivamo vas isti pratite i na taj način date podršku žrtvama torture u BiH.

 

(boljatuzla.ba)BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!