Obilježavanje 3.decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

02.12.2019. 


Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla u saradnji sa Koalicijom organizacija osoba sa invaliditetom TK, vas poziva da zajednički obilježimo 3.decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

 

Tema 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 2019. godine glasi: “Promocija učestvovanja i liderstva osoba s invaliditetom: poduzimanje akcija za implementaciju Agende održivog razvoja do 2030. godine“.

U okviru obilježavanja 3.decembra ove godine, bit će organizovana izložba fotografija: „Samostalan život u Tuzli“ koja je podržana od Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla.

 

Također, u 10:30 sati u Hotelu Tuzla održat će se i Press konferencija: „Položaj i mogućnosti mladih osoba s invaliditetom“ na kojoj će se predstaviti rezultati aktivnosti koje realizuje I.C. „Lotos“ a u koje su uključene mlade osobe s invaliditetom, kao i mlade osobe iz drugih marginalizovanih kategorija.

Ujedinjene nacije su 1992. godine Rezolucijom Generalne skupštine 47/3 usvojile 3. decembar za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Obilježavanje 3. decembra organizuje se sa ciljem da se unaprijedi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u zajednici.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!