Novi album Nene Murića sa 13 pjesama do kraja godine pred publikom

15.09.2020. 


Neno Murić sa svojim saradnicima posljednjih mjeseci intenzivno je radio na pjesmama za novi album koji je dobio naziv po njegovom velikom hitu “Baraba mekog srca“, a izaći će pod etiketom Hayat produkcije. Na ovom muzičkom materijalu će se naći trinaest pjesama koje potpisuje Neno, ali i nekoliko poznatih autora iz BiH i regiona.

 

– „Baraba mekog srca“ je hit koji je obilježio jednu fazu moje karijere, zato mi je nekako bilo logično nasloviti album baš ovom pjesmom.  Čak me mnogi prijatelji odmilja zovu “barabom”. U meni se bore dvije ličnosti. Jedna koju karakterizira vesela nota i druga koja s vremena na vrijeme upadne u melanholiju.  Zato ću priznati da mi je po karakteru za nijansu bliža emotivna balada “Stope da ti ljubim“, koju je komponovao Hari Varešanović i koja je trasirala moj muzički put. Na novom albumu će se naći 13 pjesama. Nisam sujevjeran i vjerujem da će mi broj 13 donijeti sreću. Ovaj album se razlikuje od prethodnog po tome što obiluje veselim pjesmama, pa će slušaoci kada “zavrte” CD u svom autu ili cd plejeru moći da uz dobre ritmove uživaju skoro pedeset minuta. Više od pola albuma čine pjesme u koje sam “upleo svoje prste” i otkrio dio svoje duše. Uz mene, kao autori su tu još Saša Milošević Mare, Edvin Hadžić, Azur Jahić i Edi Ramičević. Izdavač će biti Hayat Production. Veoma sam zahvalan na podršci direktoru Ahmedu Švrakiću i njegovom timu, koji se trude promovisati i unaprijediti našu muzičku scenu- kaže Neno Murić.

 

Prije nešto manje od dva mjeseca Neno je publici poklonio pravi ljetni hit „Bambina“. Nakon promocije albuma, ponovo ulazi u studio i priprema nove pjesme.

 

– Za mene je ovo vrlo produktivna faza. Okružio sam se ljudima koji razmišljaju slično kao ja i stalno smo u studiju. Uradili smo puno toga u periodu koji je iza nas. Čak smo komponovali i za druge izvođače. Moj saradnik i prijatelj Edvin Hadžić opremio je studio i na neki način me pokrenuo da zajedno radimo. Dok svi odmaraju, mi radimo i znam da ćemo brzo ubirati plodove svog rada- govori pjevač.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!