Njemački pilot ‘iscrtao’ na nebu špricu dugu 70 kilometara

28.12.2020. 


Njemački pilot Samy Kramer neposredno prije Božića vinuo se u nebo i tamo “iscrtao” džinovsku špricu, želeći na taj način da podsjeti ljude na početak kampanje vakcinisanja protiv covida-19 u Evropi.

Dvadesetogodišnji pilot zacrtao je rutu na GPS uređaju prije nego što je poletio na nebo u blizini Bodenskog jezera na jugu Njemačke.

Leteći na visini od 5.000 metara iscrtao je imaginarnu rutu u obliku 70 kilometara dugačke šprice, koja je mogla da se vidi na popularnoj internet stranici flightradar24.

Njegov let je 23. decembra trajao nešto više od sat vremena između Friedrichshafena i Ulma.

“Još uvijek postoji relativno mnogo ljudi koji se protive vakcinisanju i moj postupak možda će ih podsjetiti da razmisle o toj temi i pokrenu stvari”, rekao je Kramer u nedjelju za Reuters TV.

“Možda je to bio i pomalo znak radosti, jer je pandemija prilično pogodila zrakoplovnu industriji”, rekao je Kramer.

Njemačka je u nedjelju službeno započela kampanju vakcinisanja protiv covida-19. Savezna vlada planira podijeliti više od 1,3 miliona doza vakcina lokalnim zdravstvenim vlastima do kraja ove godine i oko 700.000 sedmično do kraja januara, prenosi Reuters.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!