Naša stranka zvanično predstavila kandidatkinju za gradonačelnicu Tuzle

31.08.2020. 


Naša stranka u Tuzli danas je zvanično predstavila kandidatkinju za gradonačelnicu. Kao što je otprije poznato javnosti, radi se o Mirjani Marinković-Lepić, zastupnici Naše stranke u Parlamentu BiH.

Marinković-Lepić istakla je u svom predstavljanju, između ostalog, da je vrijeme da na čelo Tuzle dođe žena, jer je „došlo vrijeme da se iz jedne ženske perspektive posmatra funkcionisanje grada i gradske uprave.“

U tom smislu posebno je istakla brigu za zdravlje građana i okolinu, što je uzajamno povezano.

– Fokus djelovanja ću staviti na rješavanje problema zagađenosti zraka, poboljšanje komunalne infrastrukture te cjelokupno poboljšanje kvalitete života dostojne svakog građanina – kazala je.

Posebno je istakla potrebu izgradnje infrastrukture za najmlađe, za igru, edukaciju te kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Zatim za penzionere te njihovo kvalitetnije starenje te za osobe s invaliditetom, koje moraju imati neometan pristup svim ustanovama i objektima koji su im od interesa.

Detaljniji plan djelovanja Naše stranke uskoro će biti prezentiran.

Naša stranka će, naglasila je kandidatkinja Lepić, voditi afirmativnu kampanju, fokusiranu isključivo na potrebe svih građana te na realne i ostvarive projekte.

–  O Mirjani Marinković-Lepić govorio je i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. On je istakao da je Tuzla drugi grad po veličini u Federaciji BiH, ali da se to teško može vidjeti bilo da se radi o ekonomiji, kulturi ili zaštiti životne sredine. Mirjanu Marinković-Lepić smatra kandidatkinjom koja Tuzlu može izdići na nivo koji taj grad zaslužuje – saopćeno je iz Naše stranke.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!