Nalić zvanično predstavljen kao trener Slobode

31.07.2018. 


Zlatan Nalić zvanično je novi trener tuzlanske Slobode, a predstavljen je javnosti na današnjoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i predsjednik kluba Senad Mujkanović, te sportski direktor Denis Karić.

Na trenerskom mjestu naslijedio je Milenka Bošnjakovića, koji će ostati upamćen kao trener koji je vodio samo dvije zvanične utakmice Slobode.

Nalić je potpisao ugovor do kraja sezone, a nakon toga će se razgovarati o produženju saradnje,  ukoliko se ispune planovi klupske uprave.

– Familijarno sam vezan sa Slobodom još od 1969. godine, kada je u klub došao moj otac Mesud Nalić. Ja sam također počeo karijeru na Tušnju, a sada se ostvario moj san da postanem trener u ovom klubu – rekao je Nalić nakon predstavljanja.

Najavio je da će pokušati u rad ekipe unijeti malo ‘evropskog’, jer je dugo radio u Švedskoj i bio u stručnom štabu U-21 reprezentacije te zemlje koja se okitila naslovom evropskog prvaka.

Naglasio je da za kratko vrijeme teško može napraviti nešto novo, nego će to nastojati uraditi u narednih mjesec, dva. Igrački kadar će ostati kakav jeste, a u zimskoj pauzi će pokušati izvršiti nadogradnju na mjestima gdje bude potrebno.

– Najvažnije je da Slobodu dovedemo na nivo stabilnog premijerligaša. Što se tiče mojih saradnika, ostavio sam mogućnost da nastavi raditi ekipa koja je trenutno tu, a poslije izvjesnog vremena vidjet ćemo kako sve funkcioniše – kaže Nalić.

Dodao je da će raditi prilagodbe prema onome što ekipa može, a ne prema svojim željama. Vremenom će se ići na podizanje kvaliteta. Premijer ligu BiH u dobroj mjeri poznaje.

Prvi trening novi šef struke imat će danas u 18 sati, a prvi put će ekipu voditi u nedjelju protiv Sarajeva.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!