Nalić: Moji igrači još nisu siti pobjeda i bodova

14.04.2019. 


Nogometaši tuzlanske Slobode rasterećeni će otputovati za Gabelu gdje danas igraju susret 26. kola Premijer lige s ekipom GOŠK-a.

Tuzlaci imaju 14 bodova više od svog protivnika, ali i pored toga šef stručnog štaba „crveno-crnih“ Zlatan Nalić kaže da će pokušati doći do trijumfa.

– Mi smo u mirnim vodama, blizu smo zacrtanog cilja, ali unatoč tome moji igrači još nisu siti pobjeda i bodova. Oni su heroji, nadmašili su sebe, jer smo cijelu sezonu odigrali bez pojačanja. Da smo doveli jednog ili dva iskusna igrača, imali bismo na kontu, bez dileme, još 15 bodova – kaže Nalić u razgovoru za Fenu.

Podsjeća da Sloboda igra borbeno, fizički nadmoćno i čvrsto, te da je primila najmanje golova u ligi.

– Pri tome treba istaći da se nismo branili ni na jednoj utakmici – dodaje.

Utakmica s GOŠK-om od velikog je značaja za Gabeljane, dok je za Slobodu, tvrdi tuzlanski stručnjak, „odbrana časti nakon prve pobjede u drugom dijelu sezone“.

– Pobjeda bi nam značila neopisivo zadovoljstvo, podizanje na tabeli u „gornji dom“ i odličan ulaz u najteži ciklus u sezoni. S ovako malim igračkim kadrom u narednih 10 dana igramo protiv tri možda najbolja tima u ligi, Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara. Želimo pobjedu u Gabeli i zbog toga što je naš moto da na svakoj utakmici igramo za tri boda. Vrijeme je da moje igrače malo i rezultat poprati – zaključio je Nalić.

Sloboda protiv GOŠK-a ne može računati na Mehmeda Alispahića, koji ima upalu tetive, zatim Gorana Vukliša, te kapitena Pericu Ivetića i Edisa Smajića.

Utakmica GOŠK – Sloboda igra se u nedjelju od 16.30 sati.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!