MUP TK – Rasvijetljena dvadeset tri krivična djela krađe i teške krađe

08.02.2019. 


Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, u saradnji s policijskim stanicama Gračanica i Doboj Istok, rasvijetlili su 23 krivična djela krađe i teške krađe.

Radi se o krađama za koje su osumnjičene tri osobe, a izvršene su u posljednje tri godine na području općina Gračanica, Doboj Istok i Doboj (RS), potvrđeno je danas Feni u MUP-u TK. Počinitelji su A.H. (27), I.M. (34) i Ć.M. (25), svi nastanjeni na području općine Gračanica.

Pretresom je policija pronašla znatnu količinu ukradene robe, kao što su: razne vrste bušilaca, brusilica, alata, neutvrđena količina električnih utičnica i prekidača, dijelovi poljoprivrednih mašina, motorne pile, četiri akumulatora, dva hidraulična cilindra, gorivo, startni pištolj i niz drugih predmeta.

Nakon kriminalističke obrade i dokumentiranja krivičnih djela, protiv navedenih osoba Kantonalnom tužilaštvu TK-a bit će dostavljen odgovarajući izvještaj radi daljeg postupanja, rečeno je u MUP-u TK.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!