Muminović: Potpuni povratak na teren očekujem u januaru

06.11.2018. 


Na pripremama u Fojnici 8. jula tešku povredu koljena doživio je mladi golman Slobode i U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Azir Muminović.

Nije dočekao početak prvenstva, sredinom jula je podvrgnut operaciji meniskusa. Prognoza je bila da će s terena odsustvovati pola godine i za sada se predviđanja obistinjuju.

– Oporavak se za sada odvija odlično. Prije nekoliko dana počeo sam trčati. Za sada samo pravolinijski, a za 3-4 dana počinjem s laganim promjenama pravca. Potpuni povratak na teren očekujem u prvoj polovini januara, kada će početi pripreme ekipe za proljetni dio prvenstva – kaže Muminović za Fenu.

Sezona koja je u toku, trebala je biti novi iskorak u afirmaciji mladog i talentiranog čuvara mreže, koji je još u prošloj sezoni bio pod “prismotrom” skauta više domaćih i inozemnih klubova. Ali, dogodila se teška povreda i planovi su se poremetili.

Sloboda je loše krenula, došlo je do promjene na “kormilu” ekipe, a nakon stabilizacije sve je krenulo mnogo bolje. Trenutno su Tuzlaci u “gornjem domu”, mada s bodovnom zalihom koja je je u realizaciji ispod 50 posto.

– Mislim da Sloboda ima dobre rezultate, ali im je u nekoliko posljednjih utakmica nedostajalo sportske sreće. Nadam se da će im se vratiti propušteno u naredna tri kola i da će izvuči maksimalan broj bodova – vjeruje vratar Slobode na rehabilitaciji.

Mjesto na golu “crveno-crnih” u odsustvu Muminovića zauzeo je Goran Vukliš. Banjalučanin ima velike zasluge što je ekipa s Tušnja primila 11 golova i po tome je odmah iza Širokog Brijega, koji je primio gol manje.

– Mislim da sam dobio dobru zamjenu na golu Slobode. Vukliš je jedan iskusan golman i zna šta radi, a to se vidi i po učinku odbrane – zaključio je Azir Muminović, ljubimac publike na Tušnju.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!