Mujkanović: Uprava Slobode neće podnijeti ostavku!

24.10.2017. 


Posljednji neuspjesi Slobode izazvali su nezadovoljstvo ljubitelja nogometa na Tušnju koji su, nakon poraza od Širokog Brijega, tražili ostavke klupskih čelnika.

U pojedinim medijima ostavke su i “najavljene” ali je sve razuvjerio predsjednik UO Slobode Senad Mujkanović, koji je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio kako od ostavki nema ništa.

Ustvrdio je da je klub danas stabilan kolektiv, da broji 56 zaposlenih za koje se mjesečno uplaćuje više od 100.000 KM za plaće i doprinose, ali i da nikome nisu jasni razlozi loših igara ekipe Slobode.

– U Slobodu sam ušao u trenutku kada je klub kao firma bio u stečaju. Imali smo štrajkove, ucjene igrača i ljude koji su narušavali ugled kluba. Sada smo četvrti klub u državi po visini primanja igrača i imamo 10 reprezentativaca u omladinskim kategorijama od U-15 do U-21. Deblokirali smo račun i dugove smo stavili pod kontrolu – istakao je Mujkanović.

Po njegovim riječima, za sadašnje rezultate krivicu snose najviše sami igrači. Nemaju razloga za nezadovoljstvo, ali na terenu i na tabeli stanje je veoma loše.

– Ne mogu ja ući u igru da dajem golove. To je posao stručnog štaba i igrača i oni su za za to plaćeni. Ubijeđen sam da će Sloboda stati na noge i da neće ispasti iz Premijer lige – kategoričan je predsjednik kluba s Tušnja.

Rekao je da nije predsjednik koji se bavi nezakonitim poslovima “kao neke ranije uprave koje su ciljale na dva fronta, a nisu osvojile ništa”.

– Nekada treba biti realan, pa reći da mi danas nemamo kvalitet igrača za veće domete. Trebamo se fokusirati na jedno i to pokušati ostvariti – kazao je Mujkanović.

Najavio je da će tražiti hitnu sjednicu skupštine, kao i da će u zimskom prelaznom roku biti igračkih pojačanja.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!