Međunarodni kongres u Tuzli: Premijer TK iskazao podršku Tuzla Brain Week-u

07.02.2020. 


Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović primio je danas predstavnike Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“, Alisu Dedić i Nermina Alibašića koji su prezentovali ovogodišnji, sedmi po redu Tuzla Brain Week (TBW) 2020.

Riječ je o projektu koji se realizira u okviru globalne sedmice mozga i čiji je cilj podrobnije upoznavanje s oblašću neuroznanosti.

Pohvalivši dosadašnje aktivnosti TBW-a kao i Studentskog vijeća, premijer Tulumović je kazao da će i ovogodišnji naučni skup podržati Vlada Tuzlanskog kantona te da postoji potreba za većom angažovanošću domaćih studenata medicine. „Uključivanjem velikog broja zainteresovanih kongres će opravdati postojanje i otvoriti vrata za dalje napredovanje i sticanje novih znanja i sposobnosti u naučno-istraživačkom radu i razmjeni informacija“, kazao je premijer Tulumović te naglasio važnost razmjene studenata i boravka mladih ljudi u drugim sredinama.

„Za razliku od prethodnih, ovogodišnji Tuzla Brain Week imat će karakter međunarodnog kongresa, sa oformljenim naučnim odborom uz sve elemente koje je imao i prije“, kazala je predsjednica „Medicusa“ Alisa Dedić te dodala da je velika zainteresovanost i već sada je mnogo prijavljenih stranih studenata za učešće u kongresu.

Ovogodišnji TBW traje od 9. do 13. marta, a dominantna tema je „brainstorming“. Sedam dana ranije održat će se takozvane „dobne radionice“ gdje će studentski timovi raditi sa korisnicima brojnih odgojno-obrazovnih ustanova kao što su vrtići, osnovne škole, srednje škole, starački domovi, rečeno je ovom prilikom.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!