Malonogometni prvaci kod ministra Mićanovića

18.06.2020. 


Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović sa savjetnikom za sport Lejlom Elezović primio je danas predstavnike Uprave Futsal kluba „Salines Tuzla City“ koji su ove godine osvojili titulu prvaka BiH u futsalu. Predsjednik Skupštine Kluba Boris Filipović, Radan Pavljašević i Željko Tomić ovom su prilikom predstavili planove za nastup u UEFA Ligi prvaka čiji bi domaćin trebala biti Tuzla.

Ministar Mićanović čestitao je na uspjehu predstavnicima kluba koji je u relativno kratkom periodu, od 2013. godine, uspio u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine ostvariti tako značajan rezultat. „Podrška ovom, kao i svim sportovima koji postižu uspjehe neće izostati“, rekao je ministar Mićanović naglasivši da je intencija Ministarstva na čijem je on čelu kao i Vlade Tuzlanskog kantona da raspodjela sredstava namijenjenih za sport bude poštenija i ravnomjernijate da oni koji postignu dobre rezultate mogu očekivati finansijsku i institucionalnu podršku.

Predstavnici Uprave zahvalili su se na dosadašnjoj podršci naglasivši da im je u predstojećoj organizaciji takmičenja Lige prvaka neophodna podrška Vlade TK.

I pored ne tako velikih sredstava kojima resorno ministarstvo raspolaže za oblast sporta ministar Mićanović je kazao da će nastojati da u skladu sa ostvarenim rezultatom pomoć malonogmetnom klubu bude bolja nego do sada.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!