Ljekarska komora TK poziva na adekvatnu zaštitu zdravstvenih radnika

25.03.2020. 


Ljekarska komora Tuzlanskog kantona poziva Vladu Tuzlanskog kantona da svim zdravstvenim radnicima na području kantona osigura adekvatnu zaštitu u obavljanju poslova u kriznoj situaciji.

Predlažu da se aktiviraju sredstva koja se uplaćuju u kantonalni bužet, u svrhu naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća.

Kažu da imaju informacije da zdravstveni radnici, posebno oni koji su izloženi direktnom pristupu pacijenata na ulaznim punktovima, nisu adekvatno zaštićeni kako to zahtijeva ova infektivna pojava, saopćeno je iz Ljekarske komore TK.

Podsjećaju da zdravstveni radnici čine više od deset posto oboljelih u zemljama koje se bore sa infekcijom, kakve su Italija i Španija.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!