LIBERALI poručuju – Gradimo našu budućnost zajedno! (VIDEO)

06.04.2018. 


Politička scena u našem kantonu od večeras je bogatija za novu političku snagu, Liberalno demokratsku stranku BiH.

Nakon obnavljanja rada ove stranke na području grada Tuzle, večeras je u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla uz prisustvo velikog broja građana održana osnivačka skupština i promotivni skup Kantonalnog odbora LDS za TK.

Za predsjednika KO LDS-a izabran je Edim Kadić magistar ekonomskih nauka iz Tuzle. Za članove kantonalnog odbora koji broji 12 članova izabrani delegati koji dolaze sa područja cijelog područja Tuzlanskog kantona iz općina Tuzla, Živinice, Lukavac, Gračanica, Gradačac, Srebrenika, Doboj Istoka, Kalesije i Kladnja.

Na večerašnjem skupu članovima i simpatizerima obratili su se Maja Hodžić ispred GO LDS-a Tuzla, Haris Redžić, uspješni privrednik i vlasnik više kompanija koji je predložen za člana Predsjedništva stranke te generalni sekretar LDS-a Bojan Zec-Filipović. Amir Husarić predsjednik LDS-a je u svom obraćanju istakao da i „ljevica“ i „desnica“ u Bosni i Hercegovini treba da se ugleda na Liberale, jer dok oni obećavaju građanima Evropu, mi smo kroz članstvo u ALDE već tamo.

Novoizabrani predsjednik KO LDS-a, Edim Kadić istakao je da je stvarno vrijeme da građani Bosne i Hercegovine vide koje su to snage nosioci progresa u ovoj državi, a koje „kočničari“, uz poziv za sve da „Gradimo našu budućnost zajedno“

Kao počani gost skupu se obratio i osnivač i prvi predsjednik LDS BiH gospodin Rasim Kadić. Podsjećamo da je LDS BiH jedna od rijetkih političkih partija u našoj zemlji koja se može pohvaliti Evropskim identitetom jer je članica Alijanse liberalnih demokrata Evrope (ALDE).BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!