Krivična prijava protiv predsjednice i članova GIK-a u Tuzli

08.10.2018. 


Gradski odbor Naše stranke Tuzla podnio je danas Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Melihe Pašić, predsjednice Gradske izborne komisije i svih članova tog tijela.

Kao razlog za krivičnu prijavu navedeno je narušavanje izbornog procesa i sumnja u regularnost izbora na cijelom području Grada Tuzla. Prijava je obrazložena kršenjem člana 45 Zakona o krivičnom postupku koji se odnosi na nesavjestan rad u službi.

– Prema očitim i evidentnim dešavanjima u vezi sa predajom izbornog materijala za opšte izbore 2018. godine, a koja se sastoje u tome da u 12 sati, 8.10.2018. godine još uvijek nije predata ogromna količina glasačkog materijala, na mjesto za to određeno (Hotel Mellain Tuzla), o čemu postoji mnoštvo dokaza – fotografija i svjedočenja članova biračkih odbora, stekli su se uslovi za preispitivanje rada predsjednice i članova Gradske izborne komisije – navodi se u obrazloženju krivične prijave.

Ističu da su probijeni rokovi utvrđeni Izbornim zakonom BiH, da bezbjednost glasačkih listića nije osigurana, jer su se prevozili privatnim i taksi vozilima, bez propisane policijske pratnje, a predsjednici biračkih odbora dovedeni su do granica izdržljivosti.

– Kompletna izborna procedura je narušena i stvoreno haotično stanje, i to jedino u Gradu Tuzli. Regularnost kompletnog izbornog procesa dovedena je u pitanje, a jedini organ odgovoran za takvo stanje je Gradska izborna komisija – navode u Našoj stranci i traže od Tužilaštva brzu reakciju kako bi se sankcionirali odgovorni za nastale propuste.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

 

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!