Konstituirajuća sjednica Asocijacije žena Povjereništva GO PDA Tuzla: Za predsjednicu imenovana Hidajeta Jarčević i Izvršni odbor

29.05.2018. 


U Tuzli je danas održana konstituirajuća sjednica Asocijacije žena Povjereništva Gradskog odbora PDA za čiju je predsjednicu imenovana Hidajeta Jarčević, diplomirana pravnica, dok će potpredsjedničke funkcije obavljati Slavena Vojinović, diplomirana pravnicate Senia Husić, bachelor prava.

 

-Naš cilj je stvaranje ambijenta koji se odnosi na ravnopravnu zastupljenost žena u procesima odlučivanja u javnom i političkom životu, kao i provođenje kampanje zagovaranja koja bi probudila svijest samih žena o njihovom značaju u društveno-političkom angažmanu. Također, želimo omogućiti češću prisutnost žena u medijima te veću zastupljenost na liderskim pozicijama, istakla je Jarčević.

 

Ovom prilikom formiran je i Izvršni odbor u koji su imenovane sljedeće članice:  Senada Šahović, Enisa Žunić, Dijana Bijesović, Mirela Mehanović, Dženeta Čačković, Avida Ibrišimović, Izeta Ikanović, Merima Fazlić, Amela Hadžiavdić, Mirela Ikanović, Esmina Hasić, Edina Mehmedović, Mrzeta Babajić, Arnela Husić, Elvira Jahić, Daria Dizdarević i Zumra Bečić.

 

U narednom periodu predstavnice Asocijacije ženaPovjereništva GO PDA Tuzla će u svim mjesnim ograncima upriličiti sastanke na kojima će se predstaviti svojim članicama te sa istima razgovarati i razmijeniti mišljenja, nakon čega će napraviti strategiju djelovanja u okvirima Operativnog plana GO PDA Tuzla.

 

 

Tim za informisanje

PDA BiHBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!