JobFAIR ove godine pruža priliku i studentima iz Tuzle i Mostara

20.10.2017.
EESTEC LC Sarajevo će i ove godine organizovati sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘17 – Iskoristi svoju šansu” je projekat koji se organizuje po deveti put i iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja studenata i kompanija. Ovogodišnji Sajam će se održati 6. i 7. novembra u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

 

Ove godine, po prvi put, pokrenuta je inicijativa da studenti Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli mogu posjetiti JobFAIR. Članovi EESTEC LC Sarajeva smatraju da kolege iz drugih gradova trebaju imati istu mogućnost kao studenti iz Sarajeva, da se informišu o tržištu rada u našoj zemlji i kroz izravan kontakt sa kompanijama saznaju na kojim aspektima ličnog i profesionalnog profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru.

 

JobFAIR omogućava direktan kontakt između studenata i poslodavaca. O ozbiljnosti projekta govori i činjenica da je prošle godine bilo preko hiljadu posjetilaca te da je na Sajmu učestvovalo 20 vodećih kompanija iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3500 biografija, a svaka od njih se može ažurirati i dopuniti.

 

U toku dva dana trajanja Sajma studenti, kao i kompanije, uživaju u prilikama za mnogobrojna nova iskustva. Posjetiocima je ovo jedinstvena mogućnost za opušten razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH. Također se mogu raspitati o tome šta poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Informacije koje će dobiti iz prve ruke pomoći će im da rade na proširivanju znanja i usavršavanju svojih vještina. Predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da steknu uvid u stručnost mladih i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada.

 

Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma, a to su: prezentacije, CV radionica, Open Space Technology i Career Speed Dating. OST je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. CSD je jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a koji traje samo 5 minuta.

 

S obzirom na to da je inicijativa pokrenuta po prvi put ove godine, broj studenata koji će organizovanim prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen. Prijaviti se možete ovdje.  Učinite to što prije i pridružite se odličnoj atmosferi na JobFAIR-u!

 

Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti i svoj CV. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!