Jedinstvo najmanje pola godine bez golmanice Martine Šumelj

12.09.2018. 


Uoči skorašnjeg početak prvenstva u Premijer ligi BiH, ekipa Jedinstva ostala je bez prve golmanice Martine Šumelj.

Na turniru u Osijeku Šumelj je doživjela težu povredu prednjih križnih ligamenata, zbog čega će najmanje pola godine odsustvovati s rukometnih terena.

– Dogodilo se to tokom susreta s ekipom Vrbasa. Skočila sam, odbranila jak šut koji me izbacio iz ravnoteže. Pala sam na petu desne noge, a udarac je „prošetao“ do koljena i to je bio kraj – ispričala je Šumelj Feni kako je došlo do povrede.

U početku nije izgedalo strašno, ali je poslije boljelo. Detaljnim pregledom utvrđena je teška povreda križnih ligamenata, a u takvoj situaciji jedino rješenje je hirurški zahvat.

– U petak bih trebala ići na operaciju, obavit će je u Mostaru. To znači mjesec ležanja, a ukupno ću, ako sve bude kako se predviđa, izvan rukometa biti 6-7 mjeseci – kaže jedna od najboljih bh. golmanica, koja se trenutno nalazi kod roditelja u Ljubuškom.

Jedinstvo na raspolaganju ima još tri golmanice, ali s manje iskustva. To su Amila Dervišbegović, Amina Bajrić i 17-godišnja Brigita Antunović.

Do početka prvenstva ostalo je još 10 dana i za to vrijeme klupski čelnici pokušat će pronaći kvalitetnog golmana, mada će to biti veoma teško, jer rukometno tržište oskudijeva iskusnim čuvarima mreže.

Jedinstvo će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 22. septembra u gostima protiv Ilidže.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!